12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen 35. Ahilik haftası kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tören düzenlendi

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen 35. Ahilik haftası kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tören düzenlendi

28 Eylül 2022

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen 35. Ahilik haftası kutlamaları kapsamında, Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu, Aksaray milletvekilleri sayın Cengiz Aydoğdu ve sayın Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Sayın Dr. Evren Dinçer, İl Müdürümüz Sayın İsmail Sevim, birlik ve oda başkanları ile çok sayıda davetlinin katılımlarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında tören düzenlendi.

Tören Aksaray Belediyesi önünden başlayan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona eren kortej yürüyüşü ile başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalarla devam etti.

Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu'nun konuşmalarının ardından tören Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Ahiliği anlatan tiyatro gösterisi ile devam etti.

 
Ahilik geleneğinde önemli bir aşama olan Şed Kuşatma töreni yapıldı. 
Ahilik İl Kutlama Komitesince 2022 yılı İlin Ahisi seçilen Ticaret Bakanlığı değerlendirme komitesi tarafından da "Türkiye’de Yılın Ahisi" seçilen mobilya oyma ustası Zeki Satıcı'ya şed kuşanma töreni yapıldı. Törende İl Kutmama Komitesince İlin Ahisi seçilen Zeki Satıcı, ilin kalfası seçilen Teslime Tekeli, İlin çırağı seçilen Ramazan Erginer’e plaket ve hediyeleri Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu tarafından takdim edildi.

İlimizde düzenlenen, Ahilik konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları ve masa tenisi müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Program Aksaray Belediyesi tarafından ikram edilen ahi pilavının dağıtılmasının ardından sona ermiştir.