İlimizdeki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine Tüketici Hakları konusunda eğitim

29 Kasım 2021

Valiliğimiz himayesinde, İl Müdürlüğümüzce ilimizde faaliyette bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerimizin 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu Kanuna dayanılarak hazırlanan yönetmelikler ile güncel tüketici sorunları konusunda bilinçlendirilmesine yönelik eğitim planlaması yapıldı.

Söz konusu eğitim programı kapsamında 24.11.2021 tarihinde Aksaray Kız Öğrenci Yurdu ve 25.11.2021 tarihinde Alime Hatun Kız Öğrenci Yurdundaki eğitimlere T.H.H. Raportörlerimizden Volkan Alpay ve Büşra Selçuk katıldılar.

Raportörümüz Volkan Alpay tarafından ayıplı mal, ayıplı hizmet, tüketicinin seçimlik hakları, tüketici sözleşme türleri, cayma haklarının kullanması, Tüketici Hakem Heyeti başvuru ve karar süreçleri, tüketicilerimizin alış veriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği, uyuşmazlık olması halinde nasıl ve nerelere başvuracakları konusunda sunum yapıldı. İl Müdürlüğümüz personelleri öğrencilere katılımları için duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Eğitimin son bölümünde öğrenciler tarafından gelen sorulara cevap verildi.

24.11.2021 tarihinde Aksaray Kız Öğrenci Yurdu eğitimimiz;



25.11.2021 tarihinde Alime Hatun Kız Öğrenci Yurdu eğitimimiz;