Yeni kurulan Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatiflerimizin yönetim kurulu başkanları ile toplantı düzenlendi

İlimizde yeni kurulan Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatiflerimizin yönetim kurulu başkanları ile toplantı düzenlendi.

02 Ekim 2020

          Aksaray Valiliğimizin öncülüğünde, Aksaray İŞKUR Müdürlüğümüz ile birlikte 7 si Ticaret İl Müdürlüğümüz, 7 si İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından kuruluşuna izin verilen toplam 14 adet Kadın Kooperatifimizin Yönetim Kurulu başkanları  ile birlikte kooperatiflerimizin sürdürülebilirliği ve gelişmelerine yönelik, üretim, pazarlama,  Koop-Des projesi gibi konularda  fikir alışverişinde bulunmak üzere 29.09.2020 tarihinde İl Müdürümüz İsmail Sevim, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik ile Ahilik Kalkınma Ajansı  Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray Yatırım Destek Ofisinden Resul OIcar ve Cahit Ertem'in katılımlarıyla İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde toplantı gerçekleştirildi.

          İl Müdürümüz İsmail Sevim toplantıda, Kadın girişimcilerimizin kooperatif çatısı altında birleşerek, küçük ekonomik birikimleri ve müşterek el emekleri ile iş gücüne katılımları sonucunda hem istihdama hem de yerelde il ekonomisine, genel de ise ülke ekonomisine büyük katkı yaptıklarını belirterek, Valimiz sayın Hamza Aydoğdu’nun da destek ve talimatları ile il genelinde yapılan çalışmalar sonucunda ilimizdeki Kadın girişimcilere kooperatifçiliğin ve Koop-Des projelerinin anlatıldığını ve nihayetinde 7 si Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak İl Müdürlüğümüzde olmak üzere toplam 14 Kadın Girişimci kooperatifinin kuruluşuna Bakanımızın sayın Ruhsar Pekcan’ın da telekonferans yöntemi ile katıldığı 18 Ağustosta 2020 tarihinde düzenlenen törenle izin verildiğini, bu çerçevede kooperatif otobüsünün de ilimize geldiğini ifade etti. Kooperatiflerin kurulması kadar sürdürebilirliğinin de son derece önemli olduğunu belirten İl Müdürümüz İsmail Sevim, bu kapsamda üretilen ürünlerin e-ticaret yöntemi ile ulusal ve uluslararası pazarlarda pazarlanmasının önem verilmesi gerektiğini belirtti. Bakanlığımızın kadın girişimcilere yönelik fuar, e-fuar, e-ticaret ve diğer çalışmalarına deyindi.

          Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik konuşmalarının ardından, kooperatif yönetim kurulu başkanları ayrı ayrı söz alarak görüş ve önerilerini ilettiler. Karşılıklı olarak yöneltilen sorulara cevaplar verildi. Toplantıya katılım sağlayan Kooperatiflerin Yönetim Kurulu Başkanları toplantı nedeni ile memnuniyetlerini ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.