İl Müdürlüğümüzde yeni bir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin daha kuruluşuna izin verildi

İl Müdürlüğümüzde yeni bir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin daha kuruluşuna izin verildi

06 Nisan 2022

Valiliğimiz öncülüğünde, İl Müdürlüğümüz tarafından özellikle kadın kooperatiflerinin artırılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik İlimizde yapılan çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor. İlimizde "S.S.  Ağaçören Karya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi " unvanı ile yeni bir kadın girişimi kooperatifi kuruldu.

Kooperatifin kuruluşunu onaylayan İl Müdürümüz İsmail Sevim, Yeni kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme kooperatifi ile birlikte İl Müdürlüğümüzde kuruluş izni verilen Kadın Girişimi kooperatifi sayısının toplam 10’a ulaştığını ifade etti.

Kurulan kooperatiflerimizin kurumsallaşmaları ve sürdürülebilirliğinin önemine değinen İl Müdürümüz İsmail Sevim, kooperatiflerimizin daha kaliteli ve seri bir üretim yapabilmeleri için gerekli olabilecek özellikle makine ya da ekipman ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında üretim ve istihdama katkısı olacak projelerinin Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe, destek ve bu desteklere ilişkin projelerinin olması halinde İl Müdürlüğü olarak kanun ve mevzuat çerçevesinde gerekli desteği vermeye devam edeceklerini belirterek hayırlı olmasını ifade etti.

Kooperatifin kurucu ortağı Derya ERBAŞI  ve diğer üyeler kooperatifin kuruluşu sürecindeki mevzuata yönelik rehberlik ve bilgi alışverişinden dolayı İl Müdürlüğümüz personeline duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.