Kooperatifleşme Yolunda Kadın Zirvesi

Kooperatifçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kooperatifleşme Yolunda Kadın Zirvesi Çalıştayı

25 Eylül 2020

Ticaret Bakanlığımız tarafından başlatılan Kooperatifçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Projesi ve Aksaray Valiliği bünyesinde Valimiz Hamza AYDOĞDU önderliğinde hazırlanan Kooperatifleşme Yolunda Kadın Zirvesi Çalıştayı Aksaray Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir.
Aksaray da kadınların istihdama daha fazla katılmasını amaçlayan bu program kapsamında 7 si Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde 7 si Ticaret İl Müdürlüğümüz bünyesinde 14 Kadın Kooperatifi kurulmuştur. Kurulan Kooperatiflerin Berat Belgeleri Kooperatifleşme Yolunda Kadın Zirvesi Çalıştayı nda Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanlarına teslim edilmiştir.
Programda Kooperatifleşme ile ilgili Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, İlimiz Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Berrin ÖZAN, Gülağaç Kaymakamı Elif Nur SAÇAL, TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin IŞIKGECE, Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser USTAOĞLU, Milletvekillerimiz Ayhan EREL, İlknur İNCEÖZ, Cengiz AYDOĞDU ve Vali Yardımcısı Dr. Mehmet TANIŞIR konuşmalarını yapmışlardır.
 
Programa video konferans yöntemi ile katılan Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN kooperatiflerin tarımsal ürünlerden ulaştırmaya, eğitimden enerjiye kadar çok farklı alanlarda faaliyet gösterdiklerine işaret ederek "Kooperatifleşme yolunda özellikle kadın girişimcilerimizin bir araya gelerek nasıl katma değer yarattığını birçok başarılı örnekte görüyoruz. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kooperatif işletmelerin doğru yapılandırıldıkları zaman ekonomilere çok kritik katkılar sağladıklarını görüyoruz." dedi.
 
Bakanlık olarak tüm imkanlarla kadın girişimcilerin ve kooperatiflerin yanında olmayı amaçladıklarını belirten Pekcan, Kooperatiflerin Desteklenmesi Projesi'ne de (KOOP-DES) değindi. Bakan Pekcan, KOOP-DES'in, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkı sağlayacak sürdürülebilir projelerine hibe desteği verdiğini belirterek, bu yıl ilk uygulama olarak kadın kooperatiflerine yönelik destek başvurularının 15 Temmuz'dan itibaren alındığını ifade etti.
Programda yapılan konuşmaların ardından Kooperatiflerimizin katıldığı sergi açılışı  ve Çalıştay yapılmış olup program Kooperatifçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Projesi tanıtımlarının yapılması için ilimize gelen Kooperatifçilik Otobüsünün ilçelere uğurlanması ile sona ermiştir.