Tüketici Hakları konulu Türkiye geneli Ortaokullar arası Resim ve Liseler arası Karikatür yarışmasında Aksaray il birincilerine ödülleri verildi

“Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür” yarışmalarında İlimizde dereceye giren öğrencilerimize ödül ve sertifikalarını vermek üzere tören düzenlendi.

09 Nisan 2021

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya özendirmek amacıyla, “Tüketici Hakları” konulu tüm Türkiye’de resmi ve özel okullarda “Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür” yarışmaları düzenlenmiştir.
Ülke genelinden Bakanlığımıza ulaşan 1500 civarında resim, 500 civarında karikatür, jüri tarafından kalite, teknik, verdiği mesaj ve yarışma konusuyla ilgisi olup olmadığı, kopya veya alıntı olup olmadığı, öğretmen veya bu konularda yeteneği olan bir başkası tarafından esere müdahale edilip edilmediği gibi kriterler yönünden değerlendirilmiş ve dereceye giren eserler belirlenmiştir. 
17 Mart 2021 tarihinde Sayın Bakanımız Ruhsar PEKCAN Hanımefendinin teşrifleriyle gerçekleştirilen “23.&24. Geleneksel Tüketici Ödülleri Tören” programında Türkiye Geneli değerlendirme sonuçları açıklanarak dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmiştir.
Yarışmalar kapsamında Türkiye Geneli dereceler dışında ayrıca jüri tarafından il bazlı değerlendirme de yapılmış, Resim ve Karikatür Yarışmalarında İl bazlı yapılan değerlendirme sonucunda yarışmalara eser gönderen illerden İl Birinci olarak ödüle layık görülen eserler belirlenmiştir. 
Buna göre İlimizde dereceye giren öğrencilerimize ödül ve sertifikalarını vermek üzere tören düzenlendi. İl Müdürümüz Sn. İsmail SEVİM ve İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Hacı Ömer KARTAL’ın yanı sıra ödül ve Katılım Sertifikası almaya hak kazanan öğrencilerimiz ile aileleri ve öğretmenleri katılım sağladılar.
İl Müdürümüz İsmail SEVİM törende “Tüketici olarak haklarımızı bilmemizin çok önemlidir, bu haklarımız evrenseldir, ama bu hakların sanatsal bir biçimde Resim ve Karikatür olarak görselleştirerek farkındalık yaratmak bireysel bir yetenektir. Bu tür çalışmalar tüketicilerimizin daha hızlı ve kalıcı olarak bilinçlenmesinde çok öneme sahiptir. Bakanlığımızca yurt genelinde her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum. Katılımların bundan sonraki dönemlerde de artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca törene katılım ve desteklerinden dolayı Milli Eğitim İl Müdürü sn. Hacı Ömer KARTAL beye şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. “ dedi. İl Milli Eğitim Müdürü sn. Hacı Ömer KARTAL’ın İl Müdürümüz sn. İsmail SEVİM’e yarışmaya katılan öğrenci ve aileleri ile öğretmenlere teşekkür konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.
Liseler arası karikatür yarışmasında birinci olan Hazım Kulak Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Karaya ve Ortaokullar arası Resim Yarışmasında birinci olan Kamber Zeynep DEMİR Ortaokulu öğrencisi Medine AYINGER’e ödülleri ve Katılım Sertifikaları İl Müdürümüz İsmail SEVİM ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL tarafından verildi. Yine yarışmaya katılım sağlayan diğer öğrencilerimize çeşitli ödüller ve Katılım Sertifikası verildi.

LİSELER ARASI TÜKETİCİ HAKLARI KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI:

Sıra No Öğrenci Adı Soyadı Okul Adı
1 Zeynep KARA Hazım Kulak Anadolu Lisesi
2 Barış KOCA Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
 
ORTAOKULLAR ARASI TÜKETİCİ HAKLARI KONULU RESİM YARIŞMASI
Sıra No Öğrenci Adı Soyadı Okul Adı
1 Medine AYINGER Kamber Zeynep DEMİR Ortaokulu
2 Damla Reyhan DAĞ Kılıçarslan Ortaokulu
3 Mert Can ASLAN Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu
4 Reyhan TURAL Yenisen Koleji